CURS MANAGEMENT FINANCIAR

Acest curs Management Financiar prezintă fundamentele domeniului finanțelor corporative și vă permite să obțineți baza pe care să vă construiți expertiza financiară de specialitate pe care o veți dezvolta prin studiile dvs. în domeniul finanțelor. Veți studia situațiile financiare și veți explora modul în care acestea pot fi utilizate pentru a măsura performanța organizațiilor. Ulterior, veți analiza mediul de afaceri în care organizațiile își desfășoară activitatea și impactul acestuia asupra luării deciziilor financiare. Veți explora, de asemenea, modul în care organizațiile se finanțează singure și factorii care determină costul finanțării.

Prezentul curs Management Financiar este oferit sub licență The Open University Marea Britanie.

Ce veți studia

 

Acest curs Management Financiar intenționează să vă asigure abilitățile teoretice, aplicate și critice, necesare pentru a fi pregătiți pentru a prelua responsabilități de management financiar în cadrul unei organizații. Prima parte a modulului are scopul de a vă oferi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a înțelege informațiile financiare furnizate în rapoartele anuale ale organizațiilor, care reprezintă o sursă majoră de informații pentru analiștii în investiții, investitori și alte părți interesate. Veți putea utiliza instrumente de analiză financiară pentru a analiza, interpreta și  înțelege mai bine performanța financiară a organizațiilor. De asemenea, veți cunoaște unele dintre implicațiile Standardelor Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) asupra performanței financiare raportate. 

În cea de-a doua parte a cursului veți examina impactul pe care mediul de afaceri îl are asupra procesului decizional financiar, procesele de prognozare a fluxurilor de numerar și alte aspecte ale prognozării afacerii.

Ulterior, vor fi prezentate în cadrul cursului, cunoștințele teoretice, analitice și practice necesare pentru a lua decizii de politică financiară privind finanțarea organizației. Se va pune accentul pe una dintre deciziile cheie de politică financiară pe care trebuie să le ia un manager financiar sau un director financiar – cum să structureze și să mobilizeze fondurile necesare pentru finanțarea organizației. 

 

Principalele subiecte abordate în cadrul acestui curs Managemer financiar sunt:

 • cum să înțelegeți rapoartele anuale și situațiile financiare
 • analiza financiară: rapoarte, analiză și prognoza tendințelor
 • impactul Standardelor internaționale de raportare financiară (IFRS) asupra rapoartelor financiare
 • valoarea temporală a banilor
 • teoria finanțelor corporative
 • sursele de finanțare, structura capitalului și costul capitalului
 • piețele de capital și de bani
 • valorizarea capitalului propriu și a venitului fix (obligațiuni). 
 
Acest curs Management financiar vă va permite:
 • să înțelegeți, să analizați și să interpretați situațiile financiare
 • să analizați performanța organizațiilor
 • să evaluați modul în care mediul financiar are un impact asupra strategiei financiare a unei organizații
 • să înțelegeți structura capitalului organizațiilor și să determinanți costul capitalului
 • să examinați modul în care organizațiile își finanțează afacerile și piețele financiare pe care le accesează în acest sens. 
 
Predarea și evaluarea

Susținere din partea tutor-ului dvs.

Tutor-ul dvs. vă va ajuta cu materialul de studiu, vă va marca și comenta sarcinile și vă va oferi sfaturi și recomandări. Vă veți putea contacta tutorele prin e-mail, telefon sau prin intermediul forumului grupului de tutori.

Contactați-ne dacă doriți să aflați mai multe despre cursurile la Intratest Business School înainte de a vă înregistra.

Evaluare

Detaliile privind evaluarea pentru acest modul pot fi găsite în caseta de fapte de mai sus.
Trebuie să utilizați sistemul online eTMA pentru a trimite sarcinile dvs. marcate de mentorul dvs. (TMA-uri).

Școala rezidențială

Este necesară participarea validată la o școală rezidențială obligatorie de patru zile sau un echivalent online de 21 de zile. Școala rezidențială are cursuri prelungite (o zi se desfășoară între orele 09:00 și 20:30), dar cu pauze regulate. Cursanții care participă la versiunea online trebuie să se aștepte să petreacă aproximativ 1,5 ore pe zi pentru diverse sarcini și activități. Școala rezidențială reprezintă o oportunitate de a întâlni alți manageri și tutori și de a lucra în grupuri mici, pe probleme de management global. Dezvoltarea abilităților include rezolvarea problemelor, lucrul în echipă, aplicarea conceptelor modulului în situații reale și lucrul cu dezvoltarea personală și profesională. Ambele versiuni ale școlii rezidențiale (față în față și online) au fost concepute pentru a furniza rezultatele esențiale de învățare pentru F, totuși este corect să spunem că experiența din trecut arată că majoritatea studenților preferă să participe la o școală față în față, dacă este posibil. Costul școlii rezidențiale (cu excepția deplasării) este inclus în taxa modulului. La școala rezidențială față în față, va trebui să efectuați cercetări online și, prin urmare, ar trebui să încercați să aduceți la școală un dispozitiv portabil, cum ar fi un laptop, PDA sau un telefon inteligent, pentru a participa la aceste activități. 

Cerințe de admitere

Toți candidații trebuie să dețină o diplomă BA / BSc acordată de o universitate recunoscută sau un echivalent. Diverse calificări profesionale și de învățământ superior sunt considerate echivalente ale unei diplome. Dacă dețineți o calificare care credeți că este echivalentă cu cea obținută în Marea Britanie, ar trebui să ne contactați. Comisia pentru Programul de Mastere a Open University Business School este responsabilă cu evaluarea calificării candidaților în ceea ce privește îndeplinirea cerințelor de admitere.

 Veți avea nevoie, de asemenea, de cunoștințe corespunzătoare de limba engleză, suficiente pentru a putea lucra eficient la nivel postuniversitar; în general, aceasta înseamnă o capacitate echivalentă cu un scor al sistemului internațional de evaluare a limbii engleze (IELTS) de 6,5. Pentru a vă evalua abilitățile de limba engleză în legătură cu studiile propuse, puteți vizita site-ul IELTS. În cazul în care considerați că vreuna dintre aceste posibilități vi se poate aplica, vă rugăm să discutați cu un consilier.

 Se recomandă insistent să dețineți abilități de utilizare a metodelor numerice și a foilor de calcul. Dacă nu sunteți sigur(ă) de aceste abilități, vă sugerăm să vă familiarizați cu abilitățile și metodele numerice ilustrative înainte de studiu. Pentru a vă ajuta să decideți dacă sunteți pregătit(ă), vă recomandăm să încercați acest test de evaluare.


Dacă aveți vreo îndoială cu privire la adecvarea modulului, vă rugăm să discutați cu un consilier.

Ce este inclus

Cărți ale cursului, prin sectiunea cursului F, resurse suplimentare în format digital.

Veți avea nevoie de

Toate seturile de cărți vor fi furnizate ca parte a pachetului de materiale pentru studiu. Cu toate acestea, vorbitorii de limbă engleză ca limbă străină, în special cei care studiază în afara Regatului Unit, ar putea dori să achiziționeze următoarea carte:

The Oxford Dictionary of Business English for learners of English(Dicționarul Oxford pentru Engleză de Afaceri pentru cursanții de limba engleză.)

Cerințe tehnice

Pentru acest curs este necesar un calculator cu un browser și cu acces la internet cu bandă largă. Orice browser modern va fi potrivit pentru majoritatea activităților pe calculator. Funcționalitatea ar putea fi limitată pe dispozitivele mobile.

Se va furniza orice software suplimentar sau acestea vor fi disponibile, în general, gratuit. Cu toate acestea, unele activități pot avea cerințe mai specifice. Din acest motiv, va trebui să aveți posibilitatea să instalați și să executați software suplimentare pe un dispozitiv care îndeplinește cerințele de mai jos.

Un desktop sau laptop cu, fie cu: 

 • windows 7 sau mai nou 
 • macOS 10.7 sau mai nou

Ecranul dispozitivului trebuie să aibă o rezoluție de cel puțin 1024 pixeli pe orizontală și 768 de pixeli pe verticală.

Pentru a participa la zona noastră de discuții online, veți avea nevoie atât de un microfon, cât și de difuzoare / căști.

×
×

Cart